Til innholdet

Meny

Boligprisutviklingen Q4 2021 - Telemark

- Siste del av 2021 ble preget av større etterspørsel enn normalt for sesongen. En av ti interessenter kommer fra Oslo eller andre områder. Det har medført at prisene i Porsgrunn og Skien stiger mer enn Norge i gjennomsnitt, sier Barbro Rasmussen, daglig leder i EiendomsMegler 1 Telemark.

- Effekten av bedre vei og togforbindelser fra vårt distrikt, i tillegg til korona, kan være noen av årsakene til den økte attraktiviteten vi ser i vårt lokale boligmarked, sier Rasmussen

Adobestock 3680967

Prisutviklingen i Skien

Eiendom Norge har nylig presentert boligprisstatistikk for fjerde kvartal 2021. Statistikken viser at Skien har hatt en prisutvikling på -0,2 % det fjerde kvartalet 2021, sammenlignet med samme periode i 2020, hvor den var den på 1,1 %. De siste fire kvartalene har Skien hatt en prisutvikling på 8,2 %, mens i samme periode i 2020 var på 9,4 %. 

Stein Nordberg

- Det har vært bra ‘trøkk’ i boligmarkedet i Skien siste kvartal, med flere kjøpere enn tilbydere. Det har ført til økte priser, og det ser ut som om trenden løper videre ut i 2022, sier Stein Nordberg, fagansvarlig i EiendomsMegler 1 Skien.

Prisutviklingen i Midt-Telemark, Nome og Notodden

Midt-Telemark og Nome har hatt en prisutvikling på -1,3 % det fjerde kvartalet 2021. De siste fire kvartalene har det vært en prisutvikling på 4,1 %. 

Notodden har hatt en prisutvikling på 3,0 % det fjerde kvartalet 2021, sammenlignet med samme periode i 2020, hvor den var den på -1,3 %. De siste fire kvartalene har Notodden hatt en prisutvikling på 8,3 %, mens i samme periode i 2020 var på 8,7 %. 

Are Olsen

- Det er store forskjeller på hvor i kommunene objektet ligger, og vi har hatt flere prisrekorder. Vi ser at beliggenheten er en av de viktigste faktorene, men også at det ikke er for mye å gjøre på eiendommen, sier Are Olsen, fagansvarlig i EiendomsMelger 1 Midt-Telemark.

Prisutviklingen i Bamble og Porsgrunn

Bamble har hatt en prisutvikling på -1,4 % det fjerde kvartalet 2021, sammenlignet med samme periode i 2020, hvor den var den på 0,0 %. De siste fire kvartalene har Bamble hatt en prisutvikling på 10,8 %, mens i samme periode i 2020 var på 5,9 %. 

Porsgrunn har hatt en prisutvikling på -0,1 % det fjerde kvartalet 2021, sammenlignet med samme periode i 2020, hvor den var den på 0,6 %. De siste fire kvartalene har Porsgrunn hatt en prisutvikling på 11,2 %, mens i samme periode i 2020 var på 10,3 %. 

Heidi Solvang

- Vi har hatt et fantastisk boligår i 2021 i Porsgrunn og Bamble med god prisvekst lokalt. Både marked for bruktboliger og nybyggmarkedet har hatt en jevn flyt og god salgstakt. Det er ingen tvil om at Grenland er en attraktiv region å bosette seg i. Det er spennende å følge den positive prisutviklingen som har dominert i vårt område, og vi er optimistiske også for 2022, sier Heidi Solvang, fagansvarlig i EiendomsMegler 1 Porsgrunn og Bamble. 

Tallene fra boligprisstatistikken er utarbeidet av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS. Disse regionsrapportene har oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner. Les mer på www.eiendomnorge.no.