Til innholdet

Meny

Lucas Mendes Jork23jkl84 Unsplash

Går mot den beste julebordsesongen noensinne!

I år er det svært mange som skal på julebord. Det er godt nytt for restaurantene, cateringselskapene og hotellene i Sørøst-Norge.

– Årets julebordsesong ser ut til å bli veldig bra hos oss, og det ligger an til å bli den beste sesongen noen gang, forteller konserndirektør hos Unike Hoteller Morten Christensen

Konserndirektør hos Unike Hoteller Morten Christensen.

Venter storinnrykk

Hotellkjeden Unike Hoteller består blant annet av Grand Hotell i Åsgårdstrand, Hotel Wassilioff i Stavern, Hotel Kong Carl i Sandefjord, Midtåsen i Sandefjord, Morgedal Hotel i Morgedal og Seljord Hotel i Seljord. Nå opplever hele kjeden storinnrykk fra bedrifter som skal ha julebord på de ulike hotellene.

– Vi har vært igjennom flere år med mange utfordringer. Fjoråret så veldig bra ut frem til den siste nedstengingen i slutten av november, da måtte svært mange bedrifter avlyse arrangementene sine. Derfor er det ekstra gledelig å registrere at så mange bedrifter velger å booke seg inn hos oss og legge litt ekstra i julebordet i år, sier Christensen 

Flere skal på julebord enn før pandemien

I en fersk undersøkelse som NHO har fått gjennomført, kommer det frem at 72 prosent av alle som skal på julebord skal på julebord med jobben i år. Dette er en markant økning, også i forhold til tallene fra før pandemien, da 67 prosent svarte at de skulle på julebord med arbeidsplassen sin.

– Fraværet av tradisjonelt julebord med jobben de siste årene har vært et savn hos mange. I tillegg er det ingen restriksjoner som legger føringer på festlighetene i år. Det er faktorer som nok bidrar til at ekstra mange arbeidsplasser skal ha julebord i år, sier Christensen

Godt nytt for serveringsbransjen

Det er ikke bare hos Unike Hoteller det er stort trykk, hele serveringsbransjen merker nå stor etterspørsel. Det samsvarer bra med undersøkelsen til NHO, der det kommer frem at 60 prosent av jobb-julebordene skal arrangeres på offentlig serveringssted. Det har ført til at behovet for arbeidskraft innenfor serveringsbransjen har økt. Sammenlignet med samme tid i fjor, er det nå 70 prosent flere som jobber innenfor næringen. Også hos Unike Hoteller har de måttet ta hyggelige grep for å være godt rustet for julebordsesongen.

Mange selskaper slår på stortromma på årets julebord.

– Vi har bemannet opp med flere nye medarbeidere foran sesongen, både på kjøkken og i servering, for å sikre at vi leverer gode opplevelser til alle gjestene våre, forteller Christensen.

Spent på fremtiden

Selv om bedriftene i regionen nå legger igjen mye penger hos restaurantbransjen, er det flere varsellamper som blinker. Blant annet er det ventet en nedgang i restaurantbesøk som følge av prisstigningen og rentehevingene som har vært i det siste. Det er noe konsernsjefen hos Unike Hoteller er spent på hvordan vil slå ut på nyåret. 

– Foreløpig har ikke urolighetene rundt prisstigning og renteheving hatt stor innvirkning hos oss, men vi er spent på hvordan det blir til neste år. Så det er noe vi må følge nøye med på og ta høyde for i planleggingen fremover, sier Christensen.

Fakta om julebordssesongen:

  • 72 prosent av alle som skal på julebord skal feire julebord med jobben i år*
  • 60 prosent av jobb-julebordene arrangeres på offentlig serveringssted*
  • Unike hoteller i Sørøst-Norge opplever 30 prosent økning i belegg
  • 70 prosent flere jobber innen servering og overnatting nå, enn for ett år siden, viser tall fra SSB
  • Årets prisstigning gjør at de fleste julebord vil koste mellom 5 og 10 prosent mer enn det ville kostet for samme tilbud i 2021

 

*Julebordsundersøkelsen til NHO er gjennomført av Kantar med et landsrepresentativt utvalg